лв.
Italian | Bulgarian | English |

Качота (Кашкавал) от Краве Мляко Rosetta 100 g - Arrigoni Sergio Formaggi dal 1859

24693

3.80лв.

Опции

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.


Качота е общо наименование на италиански сирена, които имат цилиндрична, не голяма форма и обикновено се продават цели. Някои от тях се доближават на вкус и вид до нашите кашкавали и според италианските стандарти се водят пресни сирена.

Нашата Качота Розета Sergio Arrigoni е цяла, от краве мляко, отлежала 30 дни. Направо се влюбихме в нея. Тя е с ненатрапчив вкус, мека, ,,сладка'' и ароматна. Произлиза от зелените пасища на Бергамо - Северна Италия и е местният еквивалент на френското сирене Бри, защото се консумира с кората и напомня на него. 

* OGM Free

* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия

* Розета е сирене, което е нормално и необходимо да произвежда мухъл. Кората му е напълно безопасна за консумация като е нужно само да бъде ,,измита''. В смисъл да бъде отстранен мухала, ако има такъв, от повърхността със салфетка, мокра кърпа или четка.

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продукта


Историята на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Arrigoni Sergio Formaggi S.R.L.
Произход Ломбардия - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 2 и 6 ° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Мляко, Сол, Сирище (мая за сирене)
Вид Опаковка Екструдирана хартия
Цвят Бяло, кехлибарено жълто
Аромат Типичен, млечен
Вкус Сладък, варено - млечен
Кора Набръчкана, чиста и тънка
Плънка Мека, компактна, еднородна
Отлежалост Минимум 30 дни
Съвети на Кулинаря Това кашакавалче е много вкусно за директна консумация. За да се насладите на пълният му аромат и вкус се препоръчва изваждането му от хладилника 15 мин, преди консумация. Идеален като аперитив и в студени мезета. Задължително според мен е да го придружите с чаша бяло или не много отлежало червено вино. Бих ви препоръчала нашето Сира на Casa Paladin, с което се съчетава чудесно. Едно Просеко също не би му се опънало според мен.

Коментари (0)

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Facebook Comments ()