лв.
Italian | Bulgarian | English |

Горгонзола DOP 250 g - Arrigoni Sergio Formaggi dal 1859

464

7.90лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Горгонзолата на Аригони, която предлагаме е отлежала над 50 дни. Тя е кремообразна, леко пикантна и е нещо средно между Dolce (Сладка - прясна) и Piccante (Пикантна - отлежала и твърда). Разликата между двете е, че сладката е много мека и с по-деликатен вкус, докато пикантната е твърда със силно изразен вкус. Мисля, че този среден вариянт между двете е перфектен. Призната от Европейския съюз, тя е регистрирана в списъка на продуктите D.O.P. - Защитено Наименование за Произход.

* OGM Free

* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия


* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете от офис на Спиди, сутринта на следващият ден моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.


Историята на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Arrigoni Sergio Formaggi S.R.L.
Произход Ломбардия - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 2 и 6° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Пълномаслено краве мляко, сол, сирище, специално подбрани ферменти и мухъли
Вид Опаковка Тарелка запечатана в защитена атмосфера
Цвят Плътно бял или сламен, нашарен със синьо поради растежа на мухъл
Аромат Tипичен
Вкус Сладко пикантен, характерен
Кора Набръчкана, тънка с плесен. Не е годнa за консумация.
Плънка Променлива консистенция, кремообразна и мека, естествени жилки
Отлежалост Минимум 50 дни
Съвети на Кулинаря Горгонзолата е доста широко използвано сирене. То задължително присъства в пица или паста 4 сирена. В много зеленчукови ястия. Като студено мезе и дори намазано върху филийка хляб. Kомбинира безупречно с орехи като мезе за по-отлежали сухи червени вина (Кианти, Бароло, Долчето) или силно ароматни бели.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()