лв.
Italian | Bulgarian | English |

Еленски Бут - Сурово Сушен 100 g - Велев ЕООД

559

5.99лв.

Опции

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.

Тези трудни, за Италия и света, времена ни накараха да мислим и действаме  според обстоятелствата и възможностите. Както знаете ние сме сайт само за оригинални италиански продукти, някои, от които за момента не можем да доставим. Това, което никога няма да се промени е нашето старание да предлагаме на клиентите си единствено качествени и истински продукти.

* Този продукт е сурово сушен Еленски бут от свинско месо, без никакви изкуствени консерванти, оцветители и овкусители.

Oсобено приятно ни е, че можем да ви представим деликатесите, които Владислав Велев вече седем години произвежда в село Пърчовци, което, макар и отделено на 3 км нагоре сред меките гънки на планината, е квартал на хубавия ни балкански град Елена.

Еленският бут е свински деликатес, също като италианското прошуто. Името си дължи на градчето, от което произлиза, а не от вида месо.

Влади Велев е единственият сертифициран производител на еленски бут в България и единственият използващ естествено проветрение в сушилнята, където съхнат и зреят деликатесите. Цялата магия с бутовете се случва в специално построено обширно и светло помещение или сушилня от 240 кв. м – по-скоро мухарник, както по традиция се нарича проветривото и предпазено от мушици място в къщата, в което са окачали за сушене тези бутове. Е, този „мухарник“ е по-големичък. Всъщност еленският производител на деликатеси прилага старата местна традиционна технология, която по нищо не се отличава на практика от тази за производството на испанския хамон например. И спазва стриктно всички ветеринарни и хигиенни изисквания, които счита и за съвсем логични и необходими. Защото едно е да се грижиш в домашни условия за 3-4 бута, съвсем друго – да произвеждаш по-големи количества и да имаш постоянни клиенти – магазини и ресторант.

Традиционно направените сурово сушени бутове са един съвсем натурален продукт, който се състои единствено от месо и сол. На пръв поглед операцията е проста: след като е добре охладен за едно денонощие на 2-3° С, изчистеният и подготвен бут (или плешка) се зарива в качествена морска сол и осоляването продължава от 40 до 50 дни, в зависимост от големината, която може да варира от 7-8 до 14-15 кг. Солта бавно прониква навътре и същевременно изтегля влагата от мускулната тъкан, при което се отделя течност. На около 25-ия ден се преосолявят, защото са „изпили“ част от солта.
Накрая се измиват, подсушават се и се закачат да съхнат.

Този български производител, които истински се старае и държи да предлага само качество и традиция заслужава да бъде оценен! Убедете се сами като опитате и оцените вкусните му оригинални продукти!

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продукта

* Без глутен

* Без млечни дериватиСпецификация

Детайли
Производител Билтранс Велев ЕООД
Произход Елена - България
Съхранение В хладилник от 0° до 4°
Алергени Без глутен. Без лактоза.
Съставки Свински бут, сол
Вид Опаковка Вакуум

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()