лв.
Italian | Bulgarian | English |

Рагу от Говеждо Месо Подолика 190 g - Naturamica Premium

4548

6.50лв.
  • Бранд: Clematis
  • Код: CLE190PRE-RAGU
  • Изчерпано

Над 100лв доставката е безплатна.

Описание

Този специален сос е по древна, традиционна рецепта, от областа на Лука - Южна Италия, наричаща се “Ragù della Domenica” (Неделно рагу). В нея специалното говеждо месо Подолика* се смесва с местни подправки и овчи кашкавал Pecorino. Оставя се в марината за 1 нощ, след това се запържва в свинска мас. Добавят се пресни домати и рагуто се отавя да ври на тих огън около 2 часа. В резултат се получава уникален сос с изтънчен, характерен, добре балансиран вкус.

*Говеждото месо Podolica lucana (Подолика Лукана) е от животни, отгледани в дивата природа, на възраст между 10 и 24 месеца. Характеризира се с неповторим вкус, нежност и сочност. Нежността и мраморността на месото, характерният му червено-кафяв цвят, поради по-голямото присъствие на миоглобин и желязо, заедно с богатото присъствие на омега, му придават висока здравна стойност. Воловете и телетата се хранят с майчино мляко и естествени фуражи, които растат на пасища с висока надморска височина.


Един от най-важните компоненти в италианската кухня са сосовете за паста. Има хиляди производители и рецепти, но малко от тях могат да предложат вкуса и качеството, необходими за здравословното хранене. След дълги години на опитване и разучаване на готовите италиански сосове, ние открихме тези на Clematis (малка фабрика в аграрния район на  Базиликата - южна Италия), които са с неповторимия вкус на домашно приготвени, и същевременно са без консерванти и оцветители.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Clematis
Произход Базиликата - Италия
Количествено съдържание 190 g
Алергени Мляко и производни, Чесън
Съставки Доматена пулпа 57%, говеждо месо Подолица 21%, доматен концентрат, зехтин екстра върджин Vulture D.O.P., чесън, овчи кашкавал Пекорино 1.5%, свинска мас, магданоз, сол, дафинов лист 0.1%..
Съвети на Кулинаря Това е готов за директна консумация сос. Изсипва се върху сварена паста - Пене ригате, Казерече, Реджинете. Може да му се насладите и направо върху филийка хляб или за овкусяване на различни ястия и мезета.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()