лв.
Italian | Bulgarian | English |

Сурово Сушено Бон Филе 100 g - Велев ЕООД

6369

4.99лв.

Опции

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.

Тези трудни, за Италия и света, времена ни накараха да мислим и действаме  според обстоятелствата и възможностите. Както знаете ние сме сайт само за оригинални италиански продукти, някои, от които за момента не можем да доставим. Това, което никога няма да се промени е нашето старание да предлагаме на клиентите си единствено качествени и истински продукти.

* Този продукт е сурово сушено свинско бон филе без никакви изкуствени консерванти, оцветители и овкусители.

Oсобено приятно ни е, че можем да ви представим деликатесите, които Владислав Велев вече седем години произвежда в село Пърчовци, което, макар и отделено на 3 км нагоре сред меките гънки на планината, е квартал на хубавия ни балкански град Елена.

Еленският бут е свински деликатес, също като италианското прошуто. Името си дължи на градчето, от което произлиза, а не от вида месо.

Влади Велев е единственият сертифициран производител на еленски бут в България и единственият използващ естествено проветрение в сушилнята, където съхнат и зреят деликатесите. Цялата магия с бутовете се случва в специално построено обширно и светло помещение или сушилня от 240 кв. м – по-скоро мухарник, както по традиция се нарича проветривото и предпазено от мушици място в къщата, в което са окачали за сушене тези бутове. Е, този „мухарник“ е по-големичък. Всъщност еленският производител на деликатеси прилага старата местна традиционна технология, която по нищо не се отличава на практика от тази за производството на испанския хамон например. И спазва стриктно всички ветеринарни и хигиенни изисквания, които счита и за съвсем логични и необходими. Защото едно е да се грижиш в домашни условия за 3-4 бута, съвсем друго – да произвеждаш по-големи количества и да имаш постоянни клиенти – магазини и ресторант.

Традиционно направените сурово сушени бутове са един съвсем натурален продукт, който се състои единствено от месо и сол. На пръв поглед операцията е проста: след като е добре охладен за едно денонощие на 2-3° С, изчистеният и подготвен бут (или плешка) се зарива в качествена морска сол и осоляването продължава от 40 до 50 дни, в зависимост от големината, която може да варира от 7-8 до 14-15 кг. Солта бавно прониква навътре и същевременно изтегля влагата от мускулната тъкан, при което се отделя течност. На около 25-ия ден се преосолявят, защото са „изпили“ част от солта.
Накрая се измиват, подсушават се и се закачат да съхнат.

Този български производител, които истински се старае и държи да предлага само качество и традиция заслужава да бъде оценен! Убедете се сами като опитате и оцените вкусните му оригинални продукти!


* Очаквайте скоро порфектно узрял и вкусен Еленски бут, който е на нивото на италианските и испански производители.

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продукта

* Без глутен

* Без млечни дериватиСпецификация

Детайли
Производител Билтранс Велев ЕООД
Произход Елена - България
Съхранение В хладилник от 0° до 4°
Алергени Без глутен. Без лактоза.
Съставки Свинско контра филе, сол, чубрица
Вид Опаковка Вакуум

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()