лв.
Italian | Bulgarian | English |

Хрупкава Фокача с Маслини Таджаска и Зехтин 250 g - Fratelli Amoretti di Lorenzo

4688

9.90лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Тази Хрупкава Фокача с Маслини Таджаска и Зехтин е от родината на фокачите - Лигурия. Тя определено успя да изненада и нас с чудесният си аромат, вкус и хубави съставки, без консерванти.

Насладете и' се и вие. Подходяща е по всяко време на деня и за всеки повод.


Маслина Таджаска - Кралицата на Лигурия:

Това е типичен сорт от Западна Лигурия, по-специално за района на Империя. Благодарение на перфектната комбинация от почва, вода и климат, тук маслината Taggiasca изразява целия си характер, което я прави един от най-известните и ценени сортове в света.

Малки, удължени, с тънка кожа и безброй нюанси. Този сорт има уникален външен вид и несъмнен вкус, които ги правят сред най-предпочитаните.

Тези дребни, но изключително вкусни маслини имат многовековна история. 

Пристигат в Италия благодарение на монасите от Сан Коломбано, идващи от манастирския остров Лерин, в южната част на Франция (Прованс). В края на 7 и началото на 8 век те построяват своя манастир в долината Аржентина. Всъщност името на този сорт произлиза от Таджия, градът, в който са се заселили монасите.

През следващите векове присадките от маслини Таджаска се разпространяват в цяла Италия, но основните най-добри култури са (и остават) концентрирани по Лигурийската Ривиера ди Поненте, по-специално в провинция Империя, където микроклиматичните характеристики на района са направили маслината Таджиаска наистина неподражаем продукт..

Опитайте ги и вие!


Компанията Fratelli Amoretti di Lorenzo е основана през 1922 г.от семейство Amoretti, сега седалището им е в Chiusavecchia.

Заобиколено от буйни маслинови горички, тяхното производство съхранява традициите, свързани с качеството и автентичността на продуктите, като непрекъснато се занимава и с иновации.

Страстта и опита, предадени на поколенията, позволяват на компанията да консолидира качеството на процеса на създаване, като предлага на своите клиенти богат избор от продукти. Благодарение на неизменното и безкомпромисно качество, което предлагат, те са едни от най-уважаваните производитела на маслинови масла.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Fratelli Amoretti di Lorenzo
Произход Лигурия / Империя - Италия
Количествено съдържание 250 g
Алергени Глутен
Съставки Меко пшенично брашно тип "00", зехтин, маслини от сорта Taggiasca 5.9% (маслини 5.7%, сол, естествен аромат, регулатор на киселинността на лимонена киселина), бирена мая, сол, ечемик от малцово брашно.
Вкус Неповторим и характерен за лигурските фокачи

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()