лв.
Italian | Bulgarian | English |

Дебели Гризини Стиратини със Зехтин 250 g - Panealba 1982

8516

6.50лв.
  • Бранд: Panealba s.r.l.
  • Код: ALBA200-STIRATINI
  • В наличност

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Ако обичате нещо нежно и хрупкаво, нещо соленко и ароматно то тези гризини Стиратини със зехтин ще ви очароват. Те са дебели, но ефирни, особено подходящи за увиване на тънко нарязани колбаси или кашкавали.

Забелязала съм, че почти всеки световно известен италиански деликатес се ражда в името на някой крал или благородник. Гризините не правят изключение. Родени са в Торино през 1679 за да помогнат на малкият болнав дук Vittorio Amedeo II di Savoia.

Виторио бил болнаво дете, което страда от проблеми с храносмилането от раждането си. Лекарят повикан от загрижените родители установил, че момчето има проблем с маята в хляба. Така, в старанието си да помогне на малкия наследник, кралският хлебар Антонио Брунеро създал никога до тогава невиждани много дълги, хрупкави и тънки хлебни пръчици, с много малко мая, които нарекли Grissini - Гризини.

Има легенда, която разказва, че и днес е възможно да видите призрака на това дете в Venaria Reale в Торино. Галопирайки на коня си, то държи огнен меч. Тези, които са го виждали отблизо, се кълнат, че това е огромен горящ гризин!

Днес гризини се хапват в цял свят и няма италиански ресторант, който да не предлага, на приготвената за сервиране маса, пликчета със всякакви рановидности на тези хрупкави хлебни пръчици. Ей така, за добре дошли.

Насладете им се и вие като ги увиете с ивичка прошуто Крудо например като следобеден снакс или дегустация на вино или бира. Със сигурност ще ви харесат всякак.

Панеалба е родена през 1982 г. в малък офис във Вердуно, провинция Кунео, като изключително търговска компания. С течение на времето страстта и опитът, натрупани постепенно от семейство Тезио, водят до изключителна производствена реалност.  Печените им продукти като Гризини, Брускети и Снаксове се създават от абсолютно истински и висококачествени суровини. Компанията работи с умела комбинация от занаятчийски техники от традицията на Пиемонте и технически напреднали процеси: Сертифицирана AIB International, UNI EN ISO 9001: 2000, BRC и IFS.

През 2008 г. Panealba купува Campiello, основната марка бисквити, ценена и обичана от гурманите и исторически производител на известния Novellino.Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Panealba
Произход Кунео - Италия
Количествено съдържание 250 g
Алергени Глутен
Алергени в производствената среда Може да съдържа следи от сусам
Съставки Тип "0" меко пшенично брашно, 12% зехтин, бирена мая, сол, малцово пшенично брашно.
Техника на Производство Натурално втасал продукт на фурна.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()