лв.
Italian | Bulgarian | English |

Barоlo 2013 DOCG 750 ml - Sette Cascine – Бароло Червено, Сухо Негазирано Вино

3216

54.90лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Описание

"Vinum regum, rex vinorum". Това е виното на царете и цар на вината. Векове наред това е изразът, който придружава Barolo, едно от най-известните червени вина в Италия и по света: тук е неговата история и основните му характеристики.

Както се досещате Небиоло, от което се прави Бароло е древен сорт вино отглеждан в Пиомонт - Северна Италия. Заслугата Barolo да стане толкова качествено и известно вино е на маркиза Жулиет Колберт. Първоначално то е зреело на открито и поради това било леко газирано. Тя наредила да построят подземни изби, където виното да отлежава спокойно и бавно. За първи път такова било поднесено на нейната сватба с Карло Танкреди Фалети от Бароло. Всички били очаровани и мълвата стигнала до крал Карло Алберто и той изпратил писмо, в което попитал маркизата защо все още не е опитвал нейното вино. След няколко дни жителите на Торино остават изумени от гледката на множество каруци с вино отправени към двореца на краля. Бутилките били точно 325 за всеки ден от годината, без периода за пости. Краля и придворните му било очаровани, както от жеста, така и от самото вино.

Бароло дължи името и качествата си на богатата на минерални соли почва, уникалният климат в зоната и на Маркиза Жулиет Колберт, която продължила да усъвършенства сорта. Повикала известен френски енолог и с него успяват да превърнат едно сладникаво, газирано вино в шедьовър. 

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Cantina 7 Cascine
Регион Пиемонт - Италия
Реколта 2013
Количествено съдържание 750ml
Алергени Сулфити
Цвят Barolo е вино с подчертан гранатено-червен цвят с рубинени отенъци и с оранжеви отражения с напредъка на стареенето.
Аромат Интензивен, сложен и много устойчив
Вкус Barolo е силно вино, със забележителна устойчивост на вкуса - сух, плътен и пълноценен. Един перфектен баланс между киселинните и танинните компоненти.
Сорт грозде Небиоло
Алкохолно съдържание 13,5%
Температура на сервиране 18° - 20°
Съвети на Винаря Най-традиционните комбинации са тези със солени ястия, приготвени на базата на червено месо, като печено месо, задушено месо, дивеч, но също и силно зрели сирена и ароматизирани храни, като трюфели. Не всеки знае обаче, че освен като придружител на ястия това вино се използва и при медитация. Barolo също е отлично със сухи десерти, бисквити и качамак.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()