лв.
Italian | Bulgarian | English |

Barbera D'Alba 2018 DOC 750 ml - Tenuta Montefantino – Барбера Д'Алба Червено, Сухо Негазирано Вино

103

19.50лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Описание

Barbera d’Alba е престижно вино, богато на безупречни цветове, които обикновено се оприличават на лилав рубин, точно като цвета на расата на кардиналните. Ароматът е широк и композитен, с плодови нотки, напомнящи на сладко от къпини, череши, ягоди и червени плодове и пикантни нотки, които напомнят канела, ванилия, зелен пипер. Вкусът е пълен и много характерен. Това е едновременно универсално и важно вино.  Подходящо е и за по-продължително отлежаване като дори след дълго време е способно да потвърди най-оригиналните характеристики на една земя и лоза с особен престиж.

Контролираното си наименование за произход DOC, получава през 1970 год.

Производствената площ обхваща територията на 54 общини в провинция Кунео - Пиемонт, разположени както вдясно, така и вляво от река Танаро.
„Vitis vinifera Montisferratensis“ е ампелографското наименование, което в средата на XIX век се приписва на лозата Барбера. Винен сорт грозде, което зона Пиемонт ни подарява и в зависимост от периода е носило, както големи проблеми, така и безкрайно удовлетворение. Неговият пиемонтски произход е сигурен до такава степен, че се смята, че сорта е роден от спонтанно кръстосване на по-стари лози. Във всеки случай предварителното му присъствие в Монферато също е сигурно, както и пристигането му в хълмовете на Алба едва през 1800г

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Tenuta Montefantino
Регион Пиемонт - Италия
Реколта 2018
Количествено съдържание 750 ml
Алергени Сулфити
Цвят Rубинено червен
Аромат Винен, интензивен, характерен
Вкус Сух, пълноценен вкус, с характерна киселинност, леко танинов
Сорт грозде Барбера
Алкохолно съдържание 14%
Температура на сервиране 18° - 20°
Съвети на Винаря Широка възможност за комбиниране с всички кухни и ястия

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()