лв.
Italian | Bulgarian | English |

Балсамов Оцет от Модена IGP 250 ml, Отлежал 3 год. - Galletti 1871

21989

24.90лв.
  • Бранд: Galletti
  • Код: FIES250ACE-INV
  • Изчерпано

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Оцет, Деликатеси

Описание

Компанията Галети се гордее с титлата си Античен Занаятчийски производител. Тя произвежда винен оцет вече пет поколения, съществува от 1871 година. 
Основателят, Франческо Галети, се убедил, че местната почва и климат не са подходящи за отглеждане на сортове грозде за хубаво вино. В същото време се развивали добре други видове грозде, по-удачни за превръщането им в оцет.Така започнал да го произвежда, а фамилната занаятчийска фабрика се усъвършенства и развива до днес със създаването на широка гама качествени оцети.
Въпреки, че е семеен занаятчия, компанията Галети е в състояние да предложи най-високата гаранция за потребителя, защото използва най-модерните технологии за  преработка и бутилиране на продукта и гарантира постоянен контрол на качеството на различните етапи  на производство.

Балсамовият оцет, наред със зехтина, е един истински символ на италианската кухня. Той не е просто подправка, в античноста се е смятал за лек на всички болести. Днес знаем повече, но не можем да отречем неговите наистина полезни качества. Той е антиоксидант, богат е на минерали, магнезий и калций. Има стягащ и дезинфектиращ ефект, помага за храносмилането и създава усещане за ситост. Регулира  кръвната захар. В заключение може да се каже, че той е продукт, от който нашият организъм може да има само полза.
Добива се при варене на узряло грозде, което в последствие се оставя на бавна, естествена ферментация без добавяне на никакви ароматизатори и оцветители. Отлежава в дървени бъчви за различни периоди от време, което определя и неговата себестйност.
 
Препоръката е само да се избере качествен балсамов оцет. Важното е да се пазим от имитации и да заложим на истински продукт, произведен единствено в Модена - Италия, и носещ индикацията  I.G.P. ( Защитено географско указание ).

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Galletti
Произход Модена - Италия
Количествено съдържание 250 ml
Цвят Тъмно кафяв, плътен и лъскав
Аромат Специфично приятен и сложен, с хармонична киселинност
Вкус Балансиран, разпознаваем, сладко - кисел
Съвети на Кулинаря За овкусяване на салати и зеленчуци, приготвяне на дресинги, сосове и маринати. Понякога може да се капнат няколко капки върху по - отлежали сирена и плодови салати.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()