лв.
Italian | Bulgarian | English |

Кантучи от Тоскана с Бадеми IGP и Вин Санто Перголето - Sapori 1832

2713

28.95лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Съчетанието на Cantuccini и Vin santo Pergoleto (Свято вино - сладко десертно вино с 16% алкохолно съдържание) е просто перфекто. Два продукта от една и съща област, които винаги са вървели ръка за ръка. Сладостта на Вин Санто хармонира идеално с деликатността на бадемовите Кантучи. Опитвали ли сте някога да натопите Cantucci във Vin santo? Задължително е, препоръчваме ви да го направите!

Cantuccini Toscani IGP (Защитено Геогравско Наименование) с бадеми Sapori се създават от векове със същото внимание към качество и вкус. Дъжд от бадеми, съчетан с пресни яйца от свободно отглеждани кокошки, прясно мляко и мед дават живот на продукт, способен да опияни всички сетива.

Диагоналният разрез е една от характерните черти на кантучините и се прави върху току-що излезлите от фурната питки тесто. Това, което прави кантучите на Сапори уникални, е двойното изпичане: след като се нарежат, те се поставят отново във фурната и така стават още по-хрупкави.

Кантучите са още едно специалено и много типично сладкарско изделие в Италия. Техният произход е древен, от Тоскана, но в днешно време се създава навсякъде в Южна Италия като се консумира почти винаги с чашка сладко десертно високоалкохолно вино. В Тоскана това е Vin Santo, в Сицилия Passito di Pantelleria, в Ломбардия Moscato di Scanzo, но начина е един и същ: Просто хрупкавите леко твърдички парченца бисквитки се потапят в сладкото вино. Повярвайте, страхотни са дори с кафе.
Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Colussi S.p.A.
Произход Тоскана - Италия
Количествено съдържание 300 g Кантучи и 375 ml Вин Санто Перголето
Алергени Глутен, бадеми, лактоза, яйца
Алергени в производствената среда Може да съдържа соя, сусам и други ядки.
Съставки Пшенично брашно, захар, бадеми 20%, жълтъци от пресни яйца от свободни кокошки 4,8%, пресни яйца от свободни кокошки 4,8%, прясно пастьоризирано пълномаслено мляко 4,8%, масло, мед 0,5%, набухватели: динатриев дифосфат – натриев хидроген карбонат , сол, аромати.
Цвят Златно жълто
Аромат Маслени бисквити с бадемови нотки
Вкус Деликатен и хрупкав
Алкохолно съдържание Сладко Десертно вино Вин Санто 375 мл. , 16% алк.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()