лв.
Italian | Bulgarian | English |

Пиаве DOP Отлежало Златна Селекция 100 g - Arrigoni Sergio Formaggi dal 1859

19834

4.80лв.

Опции

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.


Пиаве ДОП (Защитено наименование за произход) Златна селкция е едно от най-характерните отлежали сирена в Италия. Изключително уважавано и ужасно вкусно, отлежало минимум 12 месеца. Има персистентен вкус без да е пикантно и твърда структура. С две думи насладете му се и със сигурност няма да съжалявате.

Провинция Белуно е районът на произход на сиренето Пиаве. Това е най-северната част на Венето. Тази област е доминирана от някои от най-известните и вълнуващи върхове на Доломитите: от Пелмо до Чивета, от Кристало до Антелао, от Тофане до Мармолада все "магически" планини, в подножието на които се простират древни гори и зелени долини, богати на пасища. Сурова и трудна планина, където земеделието от древни времена е изразявало естественото призвание за отглеждане на млечни говеда, предвид трудностите при отглеждането на култури, характерни за равнината.

Доломитите на Белуно отразяват много точно характера на местните хора, типичната алпийска среда, горда от своите традиции, предадени с течение на времето чрез опит и рецепти предавани от уста на уста.


* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продуктаИсторията на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител CONSORZIO PER LA TUTELA DEL FORMAGGIO PIAVE D.O.P.
Произход Белуно - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 6 и 10° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Краве мляко, сол, сирище, консервант: лизозим (E1105) - яйчен протеин.
Вид Опаковка Вакуум
Аромат Типичен, плодов
Вкус Много характерен ''сладък'' и интензивен.
Кора Гладкa, правилна с интензивен цвят на охра. Брандирана Piave от цялата страна вертикално. Не се косумира.
Плънка Интензивно сламено жълтa, зърнестa и ронливa.
Отлежалост Повече от 12 месеца

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()