лв.
Italian | Bulgarian | English |

Казера от Валтелина - Valtellina Casera DOP 100 g - Arrigoni Sergio Formaggi dal 1859

7357

4.20лв.

Опции

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.

Кашкавал Казера със Защитено наименование за произход е един от най-вкусните представители на област Ломбардия, провинция Сондрио. Както се досещате то с доста древен произход и до днес се създава по същите алпийски рецепти от преди векове. Характеризира се със средна твърдост, мек деликатен сладникав вкус и изключителен аромат. Присъства в повечето валтелински рецепти и е незаменима съставка за известната паста Пицокери. По собствени навлюдения в Ливинио са направо виртуози в приготвянето и.

Произведено от частично обезмаслено мляко, Casera DOP е сирене, което не е много богато на мазнини и следователно е подходящо за консумация дори при контролирани диети. Това е храна с достатъчен запас от протеини, която със своя деликатен и сладък вкус също се оценява просто като трапезно сирене както от възрастни, така и от деца.


* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продукта


Историята на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Latteria Sociale Chiuro
Произход Сондрио - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 4 и 8° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Краве мляко, сол, сирище
Вид Опаковка Вакуум
Цвят От бяло до сламено жълто
Аромат Планински билки и сушени плодове, по-специално орехи
Вкус Леко пикантен, на ароматни подправки.
Кора Гладка, годна за консумация, необработена.
Плънка Компактна с фини и разпръснати дупки
Отлежалост Минимум 90 дни

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()