лв.
Italian | Bulgarian | English |

Камемберт от Биволско Мляко 100 g - Arrigoni Sergio Formaggi dal 1859

5122

5.60лв.

Опции

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.

Камембер е вид френско сирене, но е едно от най-имитираните в света. Това, което ви предлагаме е на нашият италиански производител Sergio Arrigoni и по нищо не отстъпва на френския оригинал. То е сравнително меко, с бяла ядлива кора, произведено от частично обезмаслено биволско мляко, чието време за производство е само две седмици. Има много специфичен аромат на трите вида полезен мухал, които съдържа и е ужасно вкусно.

* OGM Free

* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продукта


Историята на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Arrigoni Sergio Formaggi S.R.L.
Произход Ломбардия - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 2 и 6 ° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Биволско мляко, Сол, Сирище (мая за сирене)
Вид Опаковка Екструдирана хартия
Цвят Кремаво жълта
Аромат Типичен, млечен на мухал
Вкус Наситен и досататъчно солен
Кора бяла с червени ивици и петънца
Плънка плътна, кремаво жълта на цвят и мека на допир
Отлежалост Минимум 15 дни
Съвети на Кулинаря Камемберт е много вкусно за директна консумация. За да се насладите на пълният му аромат и вкус се препоръчва изваждането му от хладилника 15 мин, преди консумация. Идеален като аперитив и в студени мезета. Задължително според мен е да го придружите с чаша бяло или не много отлежало червено вино. Бих ви препоръчала нашето Сира на Casa Paladin, с което се съчетава чудесно. Едно Просеко също не би му се опънало според мен.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()