лв.
Italian | Bulgarian | English |

Качота (Кашкавал) от Краве Мляко Delizia 100 g - Arrigoni Sergio Formaggi dal 1859

5815

3.90лв.

Опции

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.


Качота е общо наименование на италиански сирена, които имат цилиндрична, не голяма форма и обикновено се продават цели. Някои от тях се доближават на вкус и вид до нашите кашкавали и според италианските стандарти се водят пресни сирена.

Тази Качота Делиция Sergio Arrigoni е цяла, от краве мляко, отлежала 30 дни. Направо се влюбихме в нея. Тя е с ненатрапчив вкус, мека, ,,сладка'' и ароматна. Произлиза от зелените пасища на Бергамо - Северна Италия и е местният еквивалент на френското сирене Бри, защото се консумира с кората и напомня на него. 

* OGM Free

* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия

* Делиция е сирене, което е нормално и необходимо да произвежда бял мухъл. Кората му е напълно безопасна за консумация като е нужно само да бъде ,,измита''. В смисъл да бъде отстранен мухала, ако има такъв, от повърхността със салфетка, мокра кърпа или четка.

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продукта


Историята на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Arrigoni Sergio Formaggi S.R.L.
Произход Ломбардия - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 2 и 6 ° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Мляко, Сол, Сирище (мая за сирене)
Вид Опаковка Екструдирана хартия
Цвят Леко състарено сламено бяло
Аромат Типичен, млечен
Вкус Сладък, варено - млечен
Кора Тънка с бяла плесен
Плънка Мека, компактна
Отлежалост Минимум 30 дни
Съвети на Кулинаря Това кашакавалче е много вкусно за директна консумация. За да се насладите на пълният му аромат и вкус се препоръчва изваждането му от хладилника 15 мин, преди консумация. Идеален като аперитив и в студени мезета. Задължително според мен е да го придружите с чаша бяло или не много отлежало червено вино. Бих ви препоръчала нашето Сира на Casa Paladin, с което се съчетава чудесно. Едно Просеко също не би му се опънало според мен.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()