лв.
Italian | Bulgarian | English |

Бранзи - Кашкавал от Сурово Мляко 100 g - Arrigoni Sergio Formaggi dal 1859

29014

4.40лв.

Опции

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.

Средно отлежал Кашкавал

Бранзи е италианско сирене (кашкавал), което си заслужава да опитате. Предполагам, че не е известно в България, но е едно от най-древните и уважавани сирена в област Бергамо - Северна Италия. Носи името си от едноименното селце Бранзи във Вал Брембана - Branzi in Val Brembana. Характеризира се с ненатрапчив вкус и неповторим аромат на планински билки и прясно издоено мляко. Специфичното за него е, че се прави от сурово мляко. Още преди два века фермери от близките провинции са установили, че кравите, които живеят и се хранят в околностите на Бранзи, дават изключително ароматно и вкусно мляко и са започнали да местят кравефермите си около градчето. Така се ражда едноименният специфичен кашкавал, които и днес се създава по същия метод и може да се намери само там. 

* OGM Free

* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продукта


Историята на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Arrigoni Sergio Formaggi S.R.L.
Произход Ломбардия - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 4 и 8° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Пълномаслено сурово мляко, сол, сирище.
Вид Опаковка Тарелка запечатана в защитена атмосфера
Цвят Сламено жълт
Аромат Типичен, свеж, варено - млечен
Вкус Сладък с нотки на оробични билки и сено
Кора Гладка и тънка. Не се консумира.
Плънка Мека, компактна с равномерни шупли
Отлежалост Минимум 30 дни
Съвети на Кулинаря Бранзи е средно твърд кашкавал с достатъчно силен аромат и вкус и според познавачите си отива най-добре с местното червено вино Валкалепио или с Брут Франчакорта. Ще ги намерите в категория вина в сайта. Според мен, обаче може да го придружите с всяко хубаво червено, не много сухо вино. За да се насладите максимално на вкуса и аромата на това вкусно сирене, препоръчително е да оставите продукта на стайна температура 15 минути преди да го консумирате.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()